Categories Seks savjeti

Postoji li bolji način za gubljenje kilograma? Seksom “spržite” 400 kalorija!

Postoji li bolji način za gubljenje kilograma? I, ne zaboravite – prosječnim seksom izgubite samo oko 200 kalorija!

Foto: Guliver/Getty Images

200 kalorija – ležeći seks

400 kalorija – “akcija” na nogama

Poze koje zahtijevaju najviše energije su one kada stojite – ali kod njih je i najveća vjerovatnoća da se završe “tragično”. Ili da barem dovedu do tragičnog pada raspoloženja na kojem ste cijelu veče radili. Ali budite bez brige.

Čak i ako vaš partner nema noge od čelika, možete da uživate u uzbudljivim seksi vježbama koje “sagorijevaju” gomilu kalorija. To vrijedi i ako imate problema s leđima ili vas muči nedostatak gracioznosti. Mislite li da akcija na nogama nije za vas, vjerujte nam da ipak postoji način.

Probajte ovu varijaciju tantričke Yab Yim poze – neka vaš partner sjedne na stolicu tako da mu noge budu savijene u koljenima pod pravim uglom. Tako neće biti previše opterećene pa će se moći fokusirati na uživanje. Sjednite mu u krilo okrenuti licem prema njemu, a nogama se oslonite o pod kako biste se mogle izdizati.

Ova je poza možda i bolja za vas od “stojeće” budući da vam pruža bolju kontrolu i više mogućnosti za direktnu stimulaciju klitorisa, dok stojeći nemate toliko kontrole i možete se samo nadati najboljem. Iako ćete se poslije ove “vježbe” osjećati i razgibanije i snažnije, njen glavni adut je fantastičan užitak koji pruža!

Foto: Guliver/Getty Images

Izvor: cosmopolitan.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *