Categories Seks savjeti

Razotkrivanje: Pet najčešćih ženskih laži u vezi sa seksom!

Priznajte da, kada je seks u pitanju, niste uvijek iskreni. Nekad boli, nekad partner ne ispuni očekivanja, orgazam izostane… a ipak, na kraju, kažete da je sve bilo OK!

I jasno je – to radimo jer želimo da izbjegnemo neugodnosti i smatramo da male bijele laži tada poprave stvar, barem do te mjere da se odnos među partnerima ne promijeni nagore ili da nekome od njih ne padne samopouzdanje.

Pa, kojim to lažima žene pribjegavaju kada je seks u pitanju?

Poznata seks kolumnistica Nadia Bokody imala je priliku da u svojoj karijeri razgovara s velikim brojem žena i sada je za The Sun nabrojila najčešće laži kojima se one služe kada ne žele da povrijede partnera.

Laž #1  Glumljenje orgazma

Iako Nadia tvrdi da je većina žena barem jednom odglumila orgazam, kaže kako još nije naišla na muškarca koji može da prepozna glumu. Ona, ipak, poziva žene da ne prave šou od seksa i okane se glume kako bi lakše došle do cilja, posebno u dugim vezama, prenosi net.hr.

“Iako je lažiranje efikasna taktika za okončanje lošega seksa, ova laž širi ‘virus’ poznat pod nazivom ‘muškarci misle da su bogomdani u krevetu'”, ističe Bokody.

Laž #2 Čudesna veličina penisa

Prirodno je željeti pohvaliti partnera u krevetu, ali “tako ti je velik” laž je stara koliko i ljudi, smatra Nadia. Objašnjava kako žene češće koriste ovu taktiku na muškarcima opterećenima veličinom svojega penisa, kojima je potrebna stalna potvrda da bi se osjećali dobro.

“To su isti oni muškarci uvjereni da je veličina penisa povezana s mogućnošću da ženu dovedu brzinski do orgazma te nemaju stvarno znanje o putu do ženskog zadovoljstva”, kaže ova kolumnistica, koja je svojevremeno priznala da je bila ovisna o seksu.

Početkom 2020. jedna je velika studija pokazala kako žene preferiraju velike penise u aferama za jednu noć, dok su u dugoročnim vezama zadovoljnije s onim prosječnima.

Laž #3: Pretvaranje da su neiskusne

Ovo je slično glumljenju orgazma te služi povećanju ega partnera, posebno onih koji se teško nose s činjenicom kako je partnerka imala više iskustva od njega samoga.

“Ako misle da ih nemamo s čime uporediti, osjećaju se bolje”, objašnjava Bokody.

Laž #4: Iskradanje da bi oprale zube ili se istuširale

Ova je laž česta kada je žena bila blizu vrhunca, a partner joj ga ipak nije pružio, već je završio. Tom se taktikom služe iskusne žene kako bi dobile minutu i “namirile same sebe” u privatnosti kupatila.

Laž #4 “Imam nizak libido”

Iako s vremenom može doći do promjena u libidu, žene često koriste ovaj izgovor u vezama koje ih ispunjavaju, no nisu seksualno nabijene, odnosno seks i nije baš nešto ili su ušle u dosadnu rutinu.

“Kada žena kaže suprugu da joj je libido nikakav, ona najčešće želi predah i doista joj nije do seksa s njim, već zna da će lakše do vrhunca doći sama”, zaključuje Nadia Bokody.

Izvor: The Sun Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *