Categories Seks savjeti

Sedam najčešćih maštarija u krevetu – sigurno ćete se pronaći u jednoj!

U knjizi koja izlazi sljedeći mjesec, “Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help You Improve Your Sex Life”, autor Justin Lehmiller istražuje seksualne fantazije, zašto ih imamo, te kako se razlikuju prema našim godinama, spolu i tipu ličnosti. 

“Za početak, nemojte se pretvarati da nemate seksualne fantazije”, kaže. Kako piše Wall Street Journal, čak 97 posto ispitanika priznalo je da imaju seksualne fantazije – odnosno mentalne slike u svjesnom stanju koje im pomažu pri uzbuđivanju.

Lehmiller je identifikovao sedam ključnih tema fantaziranja: grupni seks, powerplay (od vezivanja do sadomazohizma), avanture, fetiši, ne-monogamija, strast i romantika te erotska fleksibilnost (otvorenost prema nepreferiranom spolu).

Fantazije muškaraca imale su veću vjerovatnoću da uključuju emocionalni element – želju da partneri za njima žude. Žene prema tom istraživanju više od muškaraca fantaziraju o vezivanju, dominaciji i sado-mazohizmu. Oba spola puno su maštala o grupnom seksu.

I dok su žene pokazale više sklonosti maštanju o dominaciji, rezultati su pokazali da su muškarci zainteresovaniji za tabu teme genralno.

Istraživanje je pronašlo i korelaciju između prvog seksualnog iskustva i fantazija; ako vam je prvi put bio neuobičajen ili avanturistički na neki način, veća je šansa da ćete o takvim stvarima maštati.

Takođe, moglo bi sve zavisiti i od tipa ličnosti. Ekstroverti su više fantazirali o grupnom seksu i ne-monogamiji, dok su introverti bili skloniji tabu maštarijama.

“Teže im je upoznati ljude i uspostaviti tu vrstu veze koju žele pa se čini da to vodi traženju alternativnog načina seksualnog izražavanja”, kaže Lehmiller.

S obzirom na dob, rezultati su pokazali da su stariji ljudi više maštali o grupnom seksu, dok je kod mlađih izraženiji bio emocionalni element.

Izvor: index.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *