Categories Seks savjeti

Vegani su bolji u krevetu od “mesoždera”?

Američki urolog pokušao je da kroz eksperiment s trojicom sportista utvrdi kako ishrana utiče na seksualno uzbuđenje muškaraca, ali stručnjaci upozoravaju da ne treba donositi prerane zaključke.

Na pitanje da li su muškarci koji ne jedu meso bolji ljubavnici od onih koji jedu meso pokušao je da odgovori američki urolog doktor Aaron Spitz. On je to pokušao da uradi kroz eksperiment u kome su učestvovali sportisti i to košarkaš, igrač bejzbola i trkač s preponama.

Prve večeri su jeli buritose, meksički specijalitet s mesom, a sljedećeg dana to isto, ali bez mesa, sa sojom i graškom. Sportisti su tokom noći nosili specijalni uređaj, a doktor je posmatrao aktivnost njihovih tijela dok spavaju.

Poslije bezmesnih obroka seksualno uzbuđenje muškaraca je trajalo tri do četiri puta duže nego kada su jeli meso.

Doktor Spitz smatra da će jači pol brže izgubiti muškost, budući da više od žena jede meso. Ali stručnjaci su saglasni u tome da ne treba donositi prerane zaključke.

Indijski ginekolog Raj Mathur smatra da se iz ovog eksperimenta ne može izvući nikakva klinička pouka, niti savjetovati muškarcima da ne jedu meso, jer nije reč o naučnom istraživanju.

Izvor: superzena.b92.net Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *