Categories Trendovi & savjeti

Dress code: Odijevanje treba prilagoditi poslu kojim se bavite

Iako se svijet poslovnog odijevanja posljednjih godina značajno promijenio u smislu formalnosti i pravila, ipak u brojnim firmama i industrijama dress code se još uvijek itekako podrazumijeva. 

Ne morate uvijek poštovati pravila formalnog oblačenja, ali odjeća itekako govori o vama, šta god imali na sebi. Odijela i klasičnije stvari otkrivaju da ste spremni prihvatiti ozbiljnost posla i pristupiti mu odgovorno. U svijetu finansija i dalje se cijene odijela, klasika je razigrana u smislu kravata i maramica, no sve skupa dosta je definirano. Naime, ozbiljnost posla i strogoća idu zajedno, pa su crna odijela i dalje prisutna. Ipak, zanimljivo je vidjeti i razne tamno plave, sive i bež, pa i tamnije smeđe kombinacije, ovisno o stilu.

IT svijet prvi je krenuo s rušenjem pravila, jer mladim momcima koji su prvi milion zaradili u garaži, nije padalo na pamet da se uvlače u odijela. Kod njih su prisutne razne cool varijante, uglavnom majica i traperica, te patika. No jednako kao i kod svakog posla, bitan je uredan look, jer šlampavost šalje poruku da je osoba i u poslu takva.

Koji god kancelarijski posao imali, promišljeno odijevanje otkriva bitno o vama, iako neki smatraju da su pravila tu da se krše.

Jednostavna garderoba za poslove kao što je bankarstvo uključuje nekoliko odijela ili kostima te minimalno nakita i detalja. Najbolje je pronaći stil koji vam odgovara, te ga uz određena pravila uklopiti uz posao kojim se bavite i ne zaboravite da odvojite komade za izlazak i za posao. U slobodno vrijeme odjećom možete odavati utisak opuštene i razigrane osobe, ali u poslovnom svijetu ipak trebate zadržati dozu ozbiljnosti. Kada tako posložite stvari, kupovina, ali i kombiniranje za svaki dan biće lako i praktično.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *