Categories Trendovi & savjeti

Modna pravila za dame sa raskošnim oblinama

Kada su žene, nešto raskošnijeg tijela u pitanju, trendovi su se potpuno promijenili. Modni svijet im šalje poruku da slobodno pokažu svoje raskošne obline i nauče da uživaju u svom tijelu. Prikrivanje je potpuno demode, a samopouzdanje je jedino što je in svake sezone.

Donosimo vam nova modna pravila, za žene, sa nešto raskošnijim oblinama!

Naglasite prava mjesta na tijelu

Čak iako imate koji kilogram više, to nikako ne znači da ste manje lijepe i atraktivne. Zapravo, posoji toliko načina da odjećom naglasite upravo svoje kvalitete, a ne nedostatke. Ukoliko imate kruškastu figuru, trudite se da istaknete gornji dio tijela, dekolte ili svoje lice, nekim upečatljivim nakitom ili drugim aksesoarom. Ako sa druge strane imate oblik tijela u obliku jabuke, potrudite se da fokus stavite na vaše, nešto uže kukove. Za ovaj tip figure, poželjno bi bilo da što češće nosite štikle, kako biste izdužile svoju siluetu.

Potražite adekvatan kroj

Da bi vam garderoba stajala, ne morate da pokrijete što više. Potrebno je samo da pronađete kroj koji vam savršeno pristaje i moći ćete da nosite kraću suknju bez problema. Odaberite stvari koje prate liniju vašeg tijela. Uvijek se odlučite za klasičnu formu sakoa, koji će apsolutno svakoj kombinaciji dati dozu chica, a uz to naglasiće vaša ramena i istaknuti struk.

@nadiaaboulhosn

Ne skrivajte se iza tamnih tonova

Ovo je passe modno pravilo, a sada je vrijeme da ponesete jarke boje i nešto smjelije dezene. Odlučite se za odijela pastelnih boja, ili strukirane haljinice zanimljivog dezena i vidjećete kako čak i šareno može da prikrije sve nedostatke i da istakne najbolje od vašeg tijela.

Prekršite pravila

To što je vaše tijelo bujno ne svrstava vas pod kalup. Imate pravo da ponesete bilo šta u čemu se osjećate lijepo i sigurno u sebe, jer ste zapravo same sebi najbolji modni kritičari!

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images, @nadiaaboulhosn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *