Categories Trendovi & savjeti

Torbe s ručkama od bambusa biće ljetni hit!

Daleke 1947. godine, zbog nedostatka materijala, dizajneri su počeli da koriste nestandardna rješenja u svojim kolekcijama. Dizajner Guccio Gucci osmislio je tada novu torbu sa bambusovim ručkama, koja je kasnije postala kultni modni dodatak ove modne marke.

Gucci
Foto: net-a-porter

Za 70 godina, torbe sa ručkama od bambusa nisu izgubile na važnosti, već su naprotiv, još više ukorijenjene u DNK brenda, stičući nova stilska rešenja zahvaljujući Alessandru Micheleu.

Cult Gaia
Foto: net-a-porter

U novoj sezoni proljeće/ljeto 2020. mnogo brendova bilo je inspirisano prirodnim materijalom i predstavili su moderne torbe sa bambusovim ručkama koje će ukrasiti bilo koji ormar.

Miu Miu
Foto: net-a-porter

Torbe sa ručkama od bambusa izazivaju asocijaciju na ljetnu toplotu i egzotične obale. Ali nemojte potcjenjivati ove modne dodatke, oni su prilično praktični za upotrebu u gradskom ritmu života. Dakle, dok je popularna torba Cult Gaia pogodnija za šetnje pored mora, onda je mala pravougaona Miu Miu savršena za svakodnevni izgled.

Prada
Foto: net-a-porter

Ljubitelji jednostavnih oblika i lakonskih šema boja mogu pronaći savršene minimalističke torbice sa ručkama od bambusa u Prada kolekciji, a djevojke koje više vole stil Jackie Kennedy mogu pogledati nove Gucci bambus torbe.

Miu Miu
Foto: net-a-porter

Izvor: grazia.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *