Jeste li se ikada pitali zašto članovi kraljevske porodice uvijek nose iste cipele?!

by | 14 Decembra, 2018

Njihova imovina vrijedi milione, imaju na raspolaganju sve dizajnere svijeta i odjeća se kroji po njima, ali članovi kraljevske porodice uvijek nose tek nekoliko pari cipela kojima su vjerni ostatak života. Živući primjer je kraljica Elizabeta II koja se iz istog modela ne skida preko 50 godina!

Britanska kraljica Elizabeta II već više od pola vijeka nosi isti model cipela, crne mokasine s malom potpeticom londonskog postolarskog obrta Anello & Davide, koje su načinjene po njenoj mjeri, a nosi ih skoro u svim formalnim i neformalnim prilikama.

Foto: Guliver/Getty Images

Stopama kraljice krenuli su i njeni nasljednici i nasljednice.

Možda ih u svakom novom pojavljivanju gledamo u novim kreacijama, drugačijim haljinama i s novim torbicama, ali zato ćete kod vojvotkinje Meghan Markle i Kate Middleton moći vidjeti tek nekoliko pari cipela koje vješto kombinuju s ostatkom garderobe.

Foto: Guliver/Getty Images

Na primjer vojvotkinja od Cambridgea većinom nosi nude salonke marke Gianvito Rossi koje se zbog svoje neutralne boje i klasičnog dizajna lako uklapaju u većinu stylinga, a uz to su i veoma udobne. I Meghan Markle odlučuje se uglavnom za cipele italijanskog Brenda Aquazzura, čije klasične špic salonke ima u nekoliko boja te ih prilagođava stylingu.

“Dobro je poznato da kraljevska porodica prati stroga modna pravila od kojih nitko ne smije odstupati, a posebno kada je riječ o obući. Dopuštene su cipele sa zatvorenim prstima, dok se one otvorenog dizajna smatraju prikladnima tek za neformalnija druženja, kao što su vjenčanja”, objasnila je Karine Laudor.

https://www.instagram.com/p/Bo_QEK5nLor/

Ista stručnjakinja naglašava da je poštovati ovakva pravila mnogo lakše ako se izaberu neutralne boje cipela kao što su crne, plave ili bež.

“Ako imate cipele u neutralnoj nijansi onda će vam biti mnogo lakše izmijeniti i po nekoliko outfit taj dan. To se posebno odnosi na kraljevske turneje po svijetu. To pravilo vrijedi za ženske, ali i za muške članove porodice”, dodaje u nastavku Laudor.

Ovoga se pravila pridržavaju kako bi u javnosti zadržali sliku skromnih vođa.

“Iako su plave krvi i imaju dizajnerske krpice na sebi, neutralne i neupečatljive cipele uvijek će biti prvi odabir”, zaključila je stručnjakinja.

Sliku izuzetno skromnog princa javnost je imala prilike da vidi prije nekoliko sedmica, kada se 33-godišnji Harry na turneji po Australiji “pohvalio” cipelama izlizanog đona.

https://www.instagram.com/p/BmLmFAuBgQY/?utm_source=ig_embed

Izuzetak u ovom pravilu nisu ni kraljevski mališani. Tako ćete princa Georgea uvijek vidjeti u istim dječjim, plavim mokasinama…

Foto: Guliver/Getty Images

Izvor: tportal.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.