Modni hit: ogledalo kao lični stilista

by | 17 Januara, 2015

81570_ogle_630x0

Kada odu u kupovinu odjeće, mnoge dame ostanu u radnjama satima zbog redova ispred kabina. Ali sa memorijskim ogledalom redovi će se definitvno smanjiti, jer vrijeme presvlačenja mnogo kraće traje i u treptaju oka možete da vidite kako vam stoji neki odijevni predmet.

Memorijsko ogledalo ili „MemoMi“ izumio je Salvador Nisi Volcovski. Ono koristi kamere i senzore da bi prenijelo odlike tijela kupca u realnom vremenu. Kupci virtuelno mogu da probaju odjeću i mijenjaju joj boju. Ovo memorijsko ogledalo koristi grafičku tehnologiju i pravi u sebi avatare kupaca koji žele da isprobaju određeni komad odjeće. Kada kupac isproba komad odjeće, može da podijeli fotografiju na društvenim mrežama, pa prijatelji mogu da prokomentarišu kako mu stoji.

81573_ogl_630x0

Kupci tokom isprobavanja mogu da mijenjaju boju modela, šaru i veličinu, a ovo ogledalo pamti i prethodne isprobane komade, pa kupac može da uporedi kako mu stoji jedan odijevni predmet, a kako drugi. Prvo ogledalo ove vrste proizvedeno je prošle godine, a sada je ova tehnologija predstavljena u San Francisku i Teksasu, u „Neiman Marcus“ radnjama.

Osim što prikazuje u realnom odrazu kako bi vam stajao neki komad odjeće, ogledalo funkcioniše i kao lični stilista i predlaže kombinaciju odijevnih predmeta koji bi vam najbolje pristajali.

81571_ogleda_630x0

Izvor i foto: zena.blic.rs/Vimeo: MemoMi Labs Inc

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.