Zbogom nepotrebnim stvarima uz pravilo “tri, sedam, četrnaest”

by | 2 Novembra, 2017

Priznajte da se događa i vama. Koliko nove odjeće imate koja još stoji u ormaru s etiketom i nikada nije bila nošena?

Foto: Guliver/Thinkstock

Postoji niz razloga od toga da odjevne predmete niste uspjeli iskombinovati ni sa čim što imate u ormaru pa sve do toga da ste na njih jednostavno zaboravili. Koliko imate odjeće koja je previše ležerna za evente, a opet previše chic za ured ili kafu? Ono što je u trgovini bila ljubav na prvi pogled, kod kuće se pokazalo velikim promašajem.

Bez brige, jer ova vrsta promašaja događa se i pravim profesionalcima. Američka stilistkinja Jenn Rogien iz tog razloga razvila je metodu koja će vas na jednostavan način osigurati od gomilanja odjeće koju nikada ne nosite, a zove se 3-7-14!

Pravilo 3

Ako ste zaista zaljubljeni u komad kojeg ste tek donijeli kući, obući ćete ga što prije, jer želite svima da ga pokažete. Ako tri dana nakon kupovine još niste obukli kupljeni komad, postoji velika vjerovatnoća da će tako i ostati!

Pravilo 7

Prošlo je sedam dana, a vaša nova haljina ili majica još stoji u ormaru s etiketom? Vrijeme je da dobro razmislite koliko pametna je bila vaša kupovina. Sada ste daleko bliže fazi u kojoj nikada neće obući određeni komad.

Pravilo 14

Ako ni nakon 14 dana još niste obliku kupljeni komad, vrijeme je da ga spakujete u kesu i odnesete u trgovinu. Još stignete zamijeniti komad ili dobiti povrat novaca te se spasiti od još jedne neuspjele kupovine.

IZVOR: WALL.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.