Tjestenina s mrkvom

by | 9 Maja, 2013

Potrebno je:

  • 130 gr mrkve, oljuštene, nasječene na kolutiće
  • 25 gr putera
  • 3 mala paradajza (pelat, oljušten i očišćen od sjemenki)
  • 50 gr naribanog trapista
  • 2 pune kašike integralne tjestenine (bez glutena!) u obliku zvijezdica ili školjkica

Priprema:

Mrkvu skuhati u blago posoljenoj vodi. Zagrijati puter u šerpici, a zatim na njemu izdinstati sitno isječeni paradajz. Kuhati sve dok se paradajz ne pretvori u kašu. Skloniti sa vatre i umiješati sir (treba da se rastopi). U međuvremenu, skuhajte tjesteninu, procijedite je i ostavite sa strane da se prohladi. Mrkvu izgnječite viljuškom, pa je sjedinite sa masom od paradajza i sira. Sada u to umiješajte kuhanu tjesteninu i ponudite bebi. Ovo je veoma ukusan obrok ali, napominjemo, tjestenina mora biti bezglutenska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.