Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
Priprema:
1. Brokulu iskidati na manje cvjetove i kratko prokuhati u slanoj vodi kako bi omekšala
2. Tjesteninu obariti u slanoj vodi a potom je ocijediti od suvišne tečnosti. Kikiriki takođe prokuhati kako bi postao staklast.
3. Mrkvu oljuštiti i kuhati u slanoj vodi dok ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati kukuruz šećerac i mladi grašak, te nastaviti sa kuhanjem dok sve povrće ne omekša. Obarenu mrkvu isjeći na štapiće.
4. Posebno sjediniti posni majonez i ren, dodati začine po ukusu i polako promiješati.
5. U većoj posudi sjediniti tjesteninu, mrkvu, brokulu, kukuruz šećerac, grašak i kikiriki, dodati pripremljenu smjesu od majoneza i polako promiješati. Posuti isjeckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana