Pečene jabuke punjene aromatičnim filom

by | 26 Decembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
8 jabuka
4 kašike šećera
1 kašičica cimeta
4 kašike zobenih pahuljica
2 kašike sjeckanih lješnika
2 kašike suhog grožđa
2 kašike ruma

Priprema:
1. Jabuke oprati i oguliti, a sredinu izdubiti (najbolje spravicom).
2. U posebnoj posudi pomiješati ostale sastojke.
3. Pleh obložiti alu-folijom i poredati jabuke.
4. Svaku jabuku bogato napuniti pripremljenim filom i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohlade, a zatim poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.