Bledske krempite

by | 27 Februara, 2017

 

Foto: PR Sava hotels&resorts

Potrebno je: 20 žumanaca, 350 gr šećera, pola litra mlijeka, 60 gr želatina, litar slatke pavlake + pola litra za bijeli dio, pakovanje lisnatog tijesta, malo prah šećera…
Priprema: Razvući koru lisnatog tijesta na veličinu pleha i peći u rerni samo jedan minut (tek da se razlista).
Sjediniti mlijeko, žumanca i šećer, pa prokuhati. Na kraju dodati želatin. Kad krem počne da se hladi, sjediniti ga sa litrom umućene pavlake.

Razliti preko kore lisnatog tijesta. Čim se stegne, umutiti pola litra pavlake i njome premazati žuti dio. Na vrh dolazi druga kora lisnatog tijesta, a preko nje prah šećer.

Uživajte!

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.