Bolero torta

by | 26 Maja, 2014

bolero

Sastojci:

Za koru:

  • 8 jaja
  • 400 g šećera
  • 2 dl vode
  • 300 g mljevenih oraha
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica mljevene kave
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Fil I:

  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g tamne čokolade
  • 300 g mljevenog keksa
  • 2 dl soka od naranče

Fil II:

  • 3 vanilin pudinga
  • 10 žlica šećera
  • 7 dl mlijeka
  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g žele bombona

Za ukras:

  • 3 dl šlaga

Priprema :

Kore :

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg . Potom polako dodajte 200 g šećera i mutite dok se šećer ne otopi.
2. U zdjelu izmješajte ostatak šećera i 2 dl vode i kuhajte dok se ne otopi.
3. Skloniti sa vatre, dodati čokoladu i promiješati dok se ne istopi. Zatim dodati mljevene orahe, kavu i promiješati .
4. Za hlađenje mase dodati brašno, prašak za pecivo, žumanjka i dobro miješati. Dodati šlag od bjelanjaka i lagano promiješati kašikom .
5 Od pripremljene mješavine na okrugli kolač kalup ispeći koru 3 .

Fil I :

1. Mljeveni keks natopite u sok od naranče .
2. Posebno umutite puter, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu , dodajte natopljene kekse i dobro izmiješajte .

Fil II :

1. U dublju šerpu sipati 5 dl vode, dodajti šećer i ostaviti da provri .
2. Posebno umutiti prah za puding od vanilije sa 2 dl mlijeka i sipati u ključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati dok se ne zgusne .
3. U ohlađeni fil dodati puter i izmiksati ga. Zatim dodajti sjeckane žele bombone i lagano promiješajte..

Finali korak :

1. Prvu koru premazati filom 1, pokriti s drugom korom i namazati fil II. Pokriti trećim korom i premazati sa šlagom .

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.