Čokoladna kremasta torta

Čokoladna kremasta torta

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za koru:
9 jaja
9 kašika šećera
6,5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
Za fil:
5 jaja
11 kašika prah šećera
400 g čokolade
250 g margarina

Priprema:

1. Za koru: Bjelanca umutiti sa 9 kašika šećera u šne. Dodati žumanca, pa dobro umutiti. Dodati brašno i kakao. Sjediniti, pa peći na 180 stepeni 50 minuta u šerpi od 4 l.

2. Za fil: 5 žumanaca umutiti sa 5 kašika prah šećera. Posebno otopiti 400 g čokolade. Posebno umutiti margarin sa kašikom prah šećera. Sve pomIJešati. Umutiti šam od 5 bJelanaca i 5 kašika prah šećera, pa dodati i njega ostatku fila.

3. Finalni postupak: Koru sjeći koncem na 1/2 (vodoravno), ako vam je debelo, sijecite na 3 dijela, pa svaku koru mažite filom. Kada zavržite sa mazanjem, ukrasite tortu po želji (rendanom čokoladom, bademima…).

IZVOR: POŠALJI RECEPT

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar