Čokoladno čokoladna torta

by | 9 Marta, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

16 jaja
280 g putera
280 g šećera u prahu
280 g čokolade za kuhanje
280 g brašna
3 kašike kuhane crne kafe
4 šlaga
300 ml kisele vode
Dekoracija
100 g čokolade za kuhanje
3 kašike ulja
čokoladne mrvice

Priprema:

Biskvit
1. Umutiti 280 g putera sa 140 g šećera u prahu. Osam bjelanaca razdvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg.
2. U umućenu smjesu dodati 140 g rastopljene čokolade i miješati dok se ne sjedini.
3. Zatim dodati osam žumanaca, jedno po jedno, 280 g brašna i čvrst snijeg od bjelanaca. Polako promiješati kuhačom da bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Pripremljenu smjesu ravnomerno rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje i peći na 200˚C oko pola sata.
5. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi, a zatim presjeći na dva ili tri jednaka dijela.
Fil
1. Sjediniti osam žumanaca sa 140 g šećera u prahu i kuhati na pari dok se smjesa ne zgusne.
2. Pred kraj kuhanja dodati 140 g čokolade i 3 kašike kuhane crne kafe pa miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Posebno umutiti šlag te dodati u ohlađeni fil od čokolade i polako promiješati.
Finalni postupak
1. Kore premazati pripremljenim filom i složiti tortu. Od ostataka formirati kuglice koje mogu poslužiti za dekoraciju.
2. Preostalim filom premazati cijelu tortu, preliti rastopljenom čokoladom sa malo ulja i dalje dekorisati po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.