Fina kesten pita

by | 27 Septembra, 2018

Sastojci:
Za tijesto:
80 g brašna
125 g šećera
115 g maslaca
jaje
žumance
1/2 kašičice ekstrakta vanilije
3 kašike vode
Za fil:
2 jaja
500 g kesten pirea
80 g mljevenih oraha
200 g tamne čokolade
120 g maslaca

Priprema:

Zamijesite sastojke za tijesto.

Za fil pjenasto umutite šećer sa žumancima, a bjelanca izmiksajte u čvrsti snijeg. U umućena žumanca dodajte kesten pire i mljevene orahe pa na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Razvaljajte tri četvrtine tijesta te njime obložite plitki kalup za torte ili duboki kalup za krostate. Filujte tijesto kremom od kestena.

Preostalo tijesto razvaljajte u tanku roladu i njome obrubite pitu.

Pecite pitu u zagrijanoj rerni oko 45 minuta na 180°C.

Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite pitu.

Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.