Hrono keksići s limunom

by | 16 Januara, 2017
Foto: Guliver/Thinkstock Pošalji recept

Foto: Guliver/Thinkstock
Pošalji recept

Sastojci:

200 g speltinog brašna
200 g mljevenih badema
150 g putera
50 g fruktoze
1 jaje
1 limun
Dekoracija
1 bjelance
fruktoza

Priprema:

1. Brašno pomiješati s mljevenim bademima, jajetom, frutktozom i puterom, pa dodati koru i sok limuna. Zamijesiti tijesto pogodno za rad i podijeliti na dva dijela.
2. Tijesto oblikovati u valjkast oblik i zamotati u foliju. Ostaviti u frižideru sat vremena, da se tijesto rashladi i očvrsne.
3. Sjeći tijesto na kolutove debljine oko 0,5 cm i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Premazati umućenim bjelancetom i posuti s malo fruktoze.
5. Peći u ugrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta tj. dok kolačići ne porumene po obodu.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se keksi ohlade

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.