Kolač sa đumbirom

by | 18 Decembra, 2017

Foto: Pixabay

Sastojci:

70 g putera
170 g smeđeg šećera
3 jajeta
170 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašičice mljevenog đumbira
2 kašičice mljevenog cimeta
110 g rendanog krompira
170 g šećera u prahu
2 kašike iscijeđenog soka od limuna
1 kašika narendane kore limuna

Priprema:

Umutite puter i šećer pa u tu smjesu postepeno dodavajte umućena jaja, stalno miješajući mikserom.

Prosijte brašno, mljevene začine i prašak za pecivo. Metalnom kašikom umiješajte u smjesu s jajima. Dodajte rendani krompir i sve sjedinite.

Smjesu ravnomjerno razlijte u podmazan duguljasti pleh. Pecite na 180 stepeni 50–60 minuta. Ostavite kolač u plehu desetak minuta da se ohladi, pa ga izvadite na poslužavnik i ostavite da se potpuno ohladi.

Pomiješajte šećer u prahu, sok od limuna i koricu limuna pa tom smjesom premažite kolač i ostavite da se glazura stisne.

Kraljevska glazura:

Viljuškom umutite jedno bjelance, dodajte 200 g šećera u prahu u koji ste dodali pola kašičice gustina i miješajte dok smjesa ne postane gusta i glatka. Zatim dodajte jednu kašiku limunovog soka i još malo mutite.

Glazuru možete podijeliti u nekoliko zdjelica i obojiti je prehrambenom bojom po želji.

Sipajte je u kese ili napravite fišek od papira za pečenje te se bacite na ukrašavanje!

IZVOR: LJEPOTA&ZDRAVLJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.