Lagani kolač s višnjama

by | 18 Oktobra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:
1/2 kg višanja
4 pudinga od vanilije
2 kesice šlaga
1 pakovanje Petit Beurre keksa
1 čaša Fanta soka
2 šolje šećera
1/2 šolje mlijeka

PRIPREMA:
1. Očistiti višnje od košpica.
2. U 1 l vode skuhati višnje i 1 šolju šećera.
3. Puding rastvoriti u mlijeku i dodati 4 kašike šećera.
4. U provrelu vodu s višnjama umiješati puding i kuhati dok se zgusne.
5. Keks natopiti u Fanti i poredati po dubljoj tepsiji, a zatim rasporediti fil po keksu.
6. Ohlađeni kolač premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.

(Recept Mirne Škorić iz Bijeljine)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.