Montignacova čokoladna torta bez brašna

by | 25 Juna, 2019

Sastojci:

350 g tamne čokolade (70% kakaa)
10 žumanaca
10 bjelanjaka
prstohvat cimeta
100 g tamne čokolade za glazuru

Priprema:

Zagrijte rernu na 240 stepeni. Odvojite žumanca od bjelanjaka. Žumanca pjenasto umutite i dodajte na pari otopljenu čokoladu. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i lagano ih kašikom dodajte u smjesu. Sipajte u namašćen i pobrašnjen kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici osam minuta. Kad se ohladi (za oko pola sata), okrenite je naopačke.

Otopite na pari tamnu čokoladu i prelijte tortu čokoladnom glazurom.

U čokoladnu glazuru možete dodati malo mlijeka i ulja ili putera ili napravite ganaž – na pari čokoladu otopite u slatkoj pavlaci.

Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili najbolje do drugog dana.

Izvor: wall.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.