Prevrnuti kolač s ranim mandarinama i tonkom

by | 18 Oktobra, 2019

Sastojci:

1 kg ranih mandarina
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike maslaca
6 jaja
8 kašika glatkog brašna
4 kašike bijelog šećera
5 kašika ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin-šećer
1 kašičica tonke *riječ je o začinu koji se ponekad koristi kao zamjena za vaniliju, jer ima sladak miris koji podsjeća na nju, kao i bademe, klinčić i cimet
prstohvat mljevenog kardamoma

Priprema:

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje sa svih strana. Nekoliko mandarina izrežite na ploške. Mikserom umutite jaja i bijeli šećer. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin-šećer, kardamom i naribanu tonku. Nastavite miksati dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Na laganoj vatri zagrijte smeđi šećer s maslacem.

Kad se šećer u potpunosti otopi u maslacu, nastalu smjesu izlijte u kalup za kolač. Na nju poredajte ploške mandarine. Sve prelijte biskvit smjesom. Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta odnosno dok vam nož zaboden u središte kolača ne izađe čist.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.