Ruska torta

by | 26 Augusta, 2013

Ruska torta

Za koru:

  • 12 bjelanjaka
  • 12 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g sjeckani orasi
  • 2 kašike ulja

Za punjenje:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 7 dl mlijeka
  • 250g maslaca
  • 100g šećera u prahu
  • 100 g sjeckanih orasa
  • 300 g žele bombona
  • 3 vrećice šlaga


Kora:

1. Bjelanca i šećer umutiti, pa dodati žumanca, brašno, seckane orahe i prašak za pecivo, te lagano promiješati.
2. Pripremljenu smjesu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 °C. Pečenu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Fil:

1. U odgovarajućoj zdjeli pomiješati žumanca, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da se kuha.
2. U ključalo mlijeko sipati pripremljenu smjesu, te kuhati miješajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu kremu ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa sjediniti sa ohlađenom kremom.
4. Na kraju u kremu dodati isjeckane žele bombone i orahe.

Finalni postupak:

1. Pečenu koru staviti na tacnu za služenje, premazati pripremljenom kremom i staviti u hladnjak da se stegne.
2. Šlag umutiti prema uputstvu sa vrećice, te premazati ohlađenu tortu i dekorisati je žele bombonama i orasima po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.