Snikers torta

by | 11 Septembra, 2013

Snikers

Sastojci:
Za koru:

  • 6 bjelanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 kašika mljevenog kikirikija
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika ulja

Za fil I:

  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 6 žumanjaka
  • 200 g mljevenog keksa
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 kesice šlaga

Za fil II:

  • 300 g eurokrema
  • 400 g sjeckanog kikirikija

Za preliv:

  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Kora:

1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer, muteći sve vrijeme.
2. U snijeg od bjelanaca dodati kikiriki, brašno, prezle i ulje, pa polako promiješati varjačom.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te sipati pripremljenu masu za koru i peći u zagrijanoj rerni na 220 °C dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti je da se ohladi.

Fil I:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter, šećer u prahu i žumanjke.
2. Posebno otopiti čokoladu, pa je pomiješati s mljevenim keksom, a zatim sjediniti s prethodno pripremljenom masom od putera.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i umiješati ga u prethodno pripremljen fil.

Fil II:

1. Eurokrem pomiješati sa sjeckanim kikirikijem.

Finalni postupak:

1. Pečenu koru vratiti u kalup za tortu, preko kore nanijeti prvi fil, poravnati ga te sipati drugi fil i staviti u frižider da se stegne.
2. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti stegnutu tortu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.