Sofijine kocke

by | 6 Septembra, 2013

Sofijine kocke

Sastojci:

Za koru:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g mljevenih lješnjaka

Za kremu:

  • 5 dl mlijeka
  • 1 puding od čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 0,5 dl jake crne kave
  • 250 g maslca

Za glazuru:

  • 1 kašika maslaca
  • 100 g čokolade

Priprema:

Kora:

1. U odgovarajućoj zdjeli umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i lješnjake.
2. Sve sastojke dobro izmiješati, te dobijenu smjesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm i peći u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 °C.

Krema:

1. Prašak za puding pomiješati sa malo mlijeka i 3 žlice šećera pa sipati u ostatak ključalog mlijeka i kuhati miješajući sve vreme dok se smjesa ne zgusne.
2. U topao puding umiješati otopljenu čokoladu i crnu kavu te ga ostaviti da se ohladi.
3. Maslac pjenasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Završni postupak:

1. Po pečenoj i ohlađenoj kori ravnomjerno rasporediti pripremljenu kremu.
2. Čokoladu otopiti sa malo maslaca i preliti preko pripremljenog kolača, pa ga isjeći na kocke.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.