Torta Anastacia

by | 31 Augusta, 2013

anastasija

Sastojci:

  • 500 g šlaga
  • 300 g mljevenog keksa
  • 250 g šećera
  • 600 g višanja
  • 3 vrećice želatine
  • 1 l mlijeka

Priprema:

1. U dubljoj šerpi sjediniti mlijeko i šećer pa kuhati dok ne proključa.
2. Želatinu razmutiti sa 2 dl vode, dodati u toplo mlijeko, dobro izmiješati i ostaviti da se hladi dok smjesa ne postane pihtijasta.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa vrećice, te sjediniti sa prethodno pripremljenom smjesom.
4. Kremu podijeliti na tri dijela, te u dva dijela dodati po 150 g mljevenog keksa, a u treći deo 600 g oceđenih višanja.
5. U okrugli kalup za tortu staviti najpre prvi sloj kreme sa mljevenim keksom, preko njega nanijeti nadjev od voća, a zatim prekriti drugom kremom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u hladnjaku da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.