Torta sa napolitankama

by | 1 Septembra, 2013

napolitanke

Sastojci:

  • 1,9 l mlijeka
  • 4 vrećice želatine
  • 4 vrećice šlaga
  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenih čokoladnih napolitanki
  • 250 g mljevenog keksa
  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti 2,5 dl mljeka i želatinu, te ostaviti 10 minuta da nabubri.
2. Posebno sjediniti 1,25 l mlijeka i šećer, te kuhati da provri, a zatim dodati pripremljenu želatinu, promiješati i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu smjesu staviti u hladnjak da se stegne.
3. U većoj zdjeli umutiti šlag i 4 dl mlijeka u čvrst snijeg, pa dodavati žlicu po žlicu stegnute kreme sa želatinom i mutiti mikserom. Kada se doda poslednja žlica želatine, mutiti još 5 minuta.
4. Pripremljenu smjesu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio dodati mljevene čokoladne napolitanke, u drugi dio mljeveni keks, a treći dio ostaviti da bude bijeli.
5. U okrugli kalup za tortu usuti prvo kremu sa mljevenim keksom, zatim bijelu kremu i na kraju kremu sa napolitankama, te staviti u hladnjak da se stegne. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.