Truffle torta

by | 24 Novembra, 2018

Sastojci: 

3 žumanca
50 g šećera
kašičica instant kafe
kašika vode
250 g tamne čokolade
250 g mlečne čokolade
600 ml slatke pavlake
kakao prah za posipanje

Priprema:

Kalup za tortu namastite i obložite dno i stranice papirom za pečenje.

Žumanca i šećer lagano izmiksajte pa nastavite da miješate nad parom još pet minuta kako bi se šećer u potpunosti otopio a krem zgusnuo.

Kašičicu instant kafe otopite u vrućoj vodi, pa dodajte filu od jaja. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na pari.

Mikserom kratko umutite slatku pavlaku, ne prečvrsto, dodajte joj fil od jaja i kafe, zatim otopljenu čokoladu i nastavite da mutite srednjom brzinom dok se sve lijepo ne poveže i ne zgusne.

Smjesu izlijte u kalup i stavite u frižider da prenoći. Prije serviranja ukrasite malinama ili nekim drugim bobičastim voćem i pospite kakaom u prahu.

Izvor: novosti.rs Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.