Integralni špageti br. 5 Barilla sa sosom Napoletana i tunjevinom iz konzerve

by | 15 Juna, 2017

Sastojci (za 4 osobe):

350 g integralnih špageta Barilla br. 5
400 g sosa Napoletana Barilla
200 g tunjevine u maslinovom ulju iz konzerve
pola glavice ljubičastog luka
1 češanj bijelog luka
jedna ljuta papričica
10 komada cherry paradajza
2 supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja
isjeckan peršun

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri. Kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte integralne špagete od cijelog zrna brašna prema uputstvu na pakovanju.

Za to vrijeme, u velikoj tavi propržite ljubičasti i bijeli luk na maslinovom ulju. Čim ljubičasti luk porumeni, izvadite bijeli luk, a dodajte sitno isjeckanu ljutu papričicu. Dodajte tunjevinu i sos Napoletana. Ostavite na vatri nekoliko minuta da proključa.

Ocijedite integralne špagete skuhane “al dente” i pomiješajte ih sa sosom Napoletana i tunjevinom.

Servirajte jelo sa isjeckanim svježim peršunom i cherry paradajzom isječenim na četvrtine.

www.barillagroup.com

FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.