Mini pite s kestenom i začinskim biljem

by | 4 Novembra, 2019

Sastojci (4 porcije):

150 g brašna tip 405,+ još malo za posipanje
50 g maslaca sobne temperature + još malo za premazivanje
so
2 jaja veličine M
1 limun
0.5 vezice peršuna
0.5 vezice vlasca
0.25 vezice krasuljice
400 g svježeg ili krem sira
100 g već pripremljenih kestena
svježe mljeveni biber
grah

Priprema:

Umijesite glatko tijesto od brašna, maslaca, pola kašičice soli, jednog jaja i dvije kašike vode, a zatim ga zamotajte prozirnom folijom i stavite 30 minuta u frižider.

Limun operite u vrućoj vodi i naribajte jednu kašičicu korice. Operite začinsko bilje te stavite sa strane po jednu grančicu svake vrste. Ostatak začinskog bilja grubo nasjeckajte, pomiješajte sa svježim sirom, jajem i naribanom koricom limuna te zgnječite u pire.

Kestene grubo nasjeckajte, začinite solju i biberom te umiješajte u smjesu sa sirom i stavi u frižider.

Ugrijte rernu na 200°C. Tijesto razvucite na debljinu od pola centimetra, narežite na četiri kvadrata i obložite mini kalupe za pite (promjera 8 cm). Višak tijesta odrežite, dno izbodite viljuškom, prekrijte masnim papirom i na vrh stavite grah kao uteg. **Ako nemate kalupe za mini pite, jelo se može pripremiti i u kalupu promjera 28 cm.

Peci 12 minuta u rerni, a zatim dodajte pripremljeni fil i pecite još 15 minuta. Pečene mini pite ukrasite začinskim biljem i poslužite.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.