Okusi Grčke: Mediteranska frittata

by | 25 Jula, 2019

Sastojci:

8 jaja
1/2 šolje mlijeka
1/4 kašičice mljevene crvene paprike
2 kašike maslinovog ulja
2 tikvice
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 šolja cherry paradajza (cijele)
1 kašičica suhog origana (može i bosiljka)
1/4 šolje smrvljenog feta sira
so
biber

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. U veliku zdjelu razbijte jaja, dodajte mlijeko, posolite, dodajte biber i dodajte crvene paprike ako ih koristite. Umutite dok se sve dobro ne izmiješa. Staviti na stranu.

U velikoj tavi za pečenje (otpornu na rernu), zagrijte ulje. Dodajte tikvice, crvenu i zelenu papriku i kuhajte 3 – 5 minuta dok lagano ne omekša. Dodajte paradajz i origano i začinite solju i biberom. U tavu dodajte smjesu od jaja. Kuhajte nekoliko minuta. Dodajte feta sir i stavite tavu u prethodno zagrijanu rernu.

Pecite 15 – 20 minuta. Poslužite toplo!

Ova frittata je vrlo svestrana. Promijenite okus bilo kojim povrćem koje imate pri ruci – dodajte malo svježeg ili osušenog bosiljka i mozzarelle, malo šunke i cheddar… Mogućnosti su beskrajne!

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.