Pečeni batat s jabukom i javorovim sirupom

by | 14 Decembra, 2018

Sastojci:

2 srednje velika batata
2 jabuke
3 kašike kokosovog ulja
1 kašičica soli
2 kašike javorovog sirupa
1 kašičica cimeta

Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Pleh za pečenje premažite masnoćom po izboru.

Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemojte guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke.

Batat prelijte s dvije kašike otopljenog kokosovog ulja, posolite i promiješajte. Pecite 20-ak minuta i promiješajte jednom na sredini pečenja.

Preostalom kašikom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet i promiješajte.

Nakon 20-ak minuta izvadite batat, pomiješajte s jabukama i vratite u rernu.

Povremeno miješajte i pecite 15-20 minuta, sve dok batat ne poprimi smećkastu boju. Javorov će se sirup karamelizovati pa pripazite da ne zagori.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.