Čorba od gljiva s karfiolom

by | 6 Juna, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

400 g šampinjona
1 glavica crvenog luka
2 kašike brašna
1 kašika senfa
1,5 l vode
200 ml vrhnja za kuhanje
1 manja glavica karfiola
biber, so
ulje

Priprema:

1. Šampinjone isjeći na listove, crveni luk sitno isjeckati.
2. Karfiol očistiti od spoljnih listova i korijena pa iskidati na cvjetove.
3. Na malo ulja propržiti crveni luk da porumeni, dodati šampinjone i pržiti ih dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posuti gljive brašnom i promiješati, pa sipati vodu i kuhati dok ne proključa.
5. Ubaciti cvjetove karfiola pa nastaviti kuhanje dok ne omekšaju.
6. Pred kraj kuhanja dodati senf, pavlaku za kuhanje i začine po ukusu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.