Jaja u marinara sosu

by | 19 Januara, 2018

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

3 paradajza
1 glavica crvenog luka
so, biber
origano
maslinovo ulje
3 manja jajeta
sir

Priprema:

1. Očistiti crveni luk pa sitno isjeckati. Paradajz kratko blanširati, oljuštiti i isjeći na kockice.
2. Na maslinovom ulju prodinstati crveni luk na umjerenoj temperaturi da postane mekan i providan.
3. U to dodati pripremljen paradajz, začiniti i dinstati uz redovno miješanje sve dok višak tečnosti ne ispari (10-ak minuta).
4. Za to vrijeme ugrijati rernu na 220ºC.
5. U vatrostalnu posudu prebaciti izdinstano povrće, napraviti malo udubljenje, dodati sir, jaje i preko jajeta narendati još malo sira.
6. Peći 15-ak minuta tj. dok se ne stvori blaga pokorica na jajetu.
7. Izvaditi iz rerne, dekorisati s malo peršuna ili bosiljka i poslužiti uz omiljeni hljeb.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.