Kari sos

by | 14 Aprila, 2014

Clipboard085

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 2,5 dl mlijeka
  • 2,5 dl juneće supe od kockice
  • 1 dl milerama
  • 2 kašike brašna
  • 1 ravna kašičica kari začina
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti kako bi porumenelo.
2. Zatim sipati mlijeko i juneću supu pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Pred kraj kuhanja dodati kari i ostale začine po ukusu.
4. U gotov sos umiješati mileram.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.