Korpice od palačinki

by | 30 Januara, 2013

Sastojci:

  • 8 manjih palačinki
  • 3 jajeta
  • 200 g šampinjona
  • 1 dl pavlake
  • 100 g kačkavalja
  • 1 manji praziluk
  • mješavina začina, ulje

Način pripreme:

1. Praziluk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
3. Kada se dinstano povrće ohladi, dodati jaja, pavlaku, rendani kačkavalj i promiješati.
4. Kalupe za mafine nauljiti pa ih obložiti pečenim palačinkama (krajeve po potrebi skratiti).
5. Palačinke napuniti filom od povrća i jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok fil ne porumeni (ukoliko vrhovi palačinki počnu da tamne, prekrite ih folijom).

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.