Kroketi od kajgane

by | 16 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 parčeta hljeba
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g suhog vrata
  • prezli po potrebi
  • 3 dl ulja
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 200 g majoneza
  • mješavina začina

Priprema:

1. Hljeb preliti mlijekom pa kada se natopi ocijediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
2. Na malo ulja propržiti sitno sjeckani crni luk. Potom dodati 4 umućena jajeta i ispeći kajganu.
3. Pečenu i ohlađenu kajganu sjediniti sa izmrvljenim hljebom, dodati preostalo jaje, peršun, mlijeka i sitno sjeckani suhi vrat. Začiniti po ukusu i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati okrugle krokete.
5. Krokete uvaljati u prezle, a potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Pržene krokete preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.