Kulinarski klasik: Paradajz čorba

by | 11 Oktobra, 2017

Foto: Ljekovito bilje

Sastojci:

800 g paradajza
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
200 ml vode
150 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika neslanog putera
svježe mljeveni biber i so po želji

Priprema:

Otopiti puter na blagoj temperaturi i prodinstati sjeckani crveni i bijeli luk. Dodati maslinovo ulje i dinstati desetak minuta.

Ubaciti oljušten i sitno isjeckan paradajz. Nakon deset minuta sipati vodu, pa kad sve proključa, kuhati još desetak minuta.

Posoliti, pobiberiti i dodati ostale začine po želji.

Ispasirati štapnim mikserom i dodati vrhnje za kuhanje.

Služiti toplo.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!

FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH

IZVOR: LJEKOVITO BILJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.