Muhamara – umak od pečenih paprika sa orasima

by | 19 Oktobra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
2 veće crvene paprike
200 g oraha
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica tostiranog kumina
1/2 kašičice šećera
4 kašičice paradajz pirea
50 ml maslinovog ulja
1 1/5 kašika melase od nara
1 kašika limunovog soka
so, biber

Priprema:
1. Paprike ispeći, očistiti od sjemenki i oljuštiti.
2. U blender staviti paprike i kratko samljeti. Dodati orahe, prezle, začine i šećer pa samljeti da smjesa bude bez grudvica. Dodati ostale sastojke i sve dobro samljeti.
3. Začiniti dodatno prema ukusu ili dodati još maslinovog ulja, pa opet promiješati.
4. Izručiti u teglu i zatvoriti pa poslužiti.
5. Čuvati u frižideru, a pred služenje izvaditi desetak minuta ranije da dostigne sobnu temperaturu.
6. Servirati uz povrće, krekere ili hljeb.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.