Osvježavajući zeleni potaž od graška i mente

by | 10 Jula, 2019

Sastojci:

350 g krompira
1 luk
500 g smrznutog graška
740 ml bujona ili vode
1 kašika mente
maslinovo ulje
so, biber

Priprema: Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk pa ga dinstajte oko 2-3 minute dok ne omekša. Ogulite krompir, nasjeckajte ih i bacite na ulje na pet minuta pa dodajte bujon ili vodu. Neka zakuha, a onda kuhajte još oko 15 minuta. Ubacite smrznuti grašak, kuhajte pet minuta pa ubacite svježe listove mente.

Supu blendajte dok ne postane u potpunosti kremasta. Ako je pregusta, dodajte još tekućine.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.