Pašteta od (pilećeg) bijelog mesa

by | 23 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

300 g pilećeg bijelog mesa
1 mrkva
1 list lovora
1 manja glavica crvenog luka
¼ korijena celera
oko 900 ml pilećeg bujona
so, biber
80 g putera

Priprema:

1. Usitnjeno meso kuhati u pilećem bujonu sa mrkvom, lovorovim listom, očišćenim i krupno sječenim crvenim lukom i oljuštenim korijenom celera, sve dok se sastojci potpuno ne skuhaju. Lovor ukloniti nakon kuhanja.
2. Meso i povrće izvaditi iz supe i ostaviti da se prohladi, pa usitniti, a zatim ispasirati štapnim mikserom.
3. Tokom pasiranja dodavati puter isječen na listiće. Na kraju začiniti prema ukusu.
4. Sipati u posudu sa poklopcem, sačekati da se ohladi, poklopiti, čuvati u frižideru i koristiti po potrebi naradnih pet do sedam dana.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.