Pita sa mesom i ajvarom

by | 7 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g mješanog mljevenog mesa
  • 300 g ajvara
  • 4 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 3 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so, biber

Priprema:

1. Na malo ulja ispržiti mljeveno meso i začiniti po ukusu. Zatim ga skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađeno meso dodati jedno jaje i promiješati.
3. Posebno umutiti ajvar sa 2 žumanjka.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa dno prekriti korom za pitu. Poprskati je mješavinom ulja i kisele vode te nanijeti drugu koru. Preko druge kore rasporediti malo fila od mesa i prekriti trećom korom. Poprskati je mješavinom ulja i vode pa premazati sa malo fila od ajvara. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa 2 kore.
5. Filovanu pitu isjeći na kocke.
6. Posebno umutiti jedno jaje, 2 bjelanjka, pavlaku, prašak za pecivo i mlijeko. Smjesom preliti pitu i ostaviti je da odstoji 15 min.
7. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.