Pitice od blitve

by | 20 Marta, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 125 g margarina
  • 1 jaje
  • 0,5 dl vode
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 2 veze blitve
  • 200 g feta sira
  • 8 prepeličjih jaja
  • 1 kašika pavlake

Priprema:

Tijesto:

1. U posudu za miješenje sipati polovinu brašna, dodati margarin, žumanjak, vodu i malo soli po ukusu pa promiješati. Zatim uz neprestano miješenje postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne dobije glatko tijesto.
2. Umiješeno tijesto ostaviti da se odmori 20 min.

Fil:

1. Blitvu obariti u slanoj vodi pa je procijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Sjeckanu blitvu sjediniti sa izmrvljenim feta sirom i pavlakom te promiješati.

Finalni postupak:

1. Pripremiti manje modle za tart.
2. Odstojalo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
3. Istanjenim tijestom obložiti dno i stranice pripremljenih modli.
4. Preko tijesta nanijeti pripremljeni fil od blitve i sira pa poravnati. Krajeve tijesta premazati bjelancem.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
6. Pred kraj pečenje izvaditi iz rerne, na sredinu svake pitice razbiti jedno prepeličje jaje te vratiti da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.