Popajevi paketići by 24Kitchen

by | 30 Marta, 2013

Za paketiće:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 250 g slanine
  • 450 g špinata
  • 1 čen bijelog luka
  • 200 g rikota sira
  • ulje
  • 4 kašike susama

Za salatu:

  • 4 kriške integralnog hljeba
  • ulje
  • sok od jedne narandže
  • 1 kašikica senfa
  • maslinovo ulje
  • 1 zelena salata
  • 1 avokado
  • 1 veza svježih mrkvi

Način pripreme:
1. Izvadite tijesto iz frižidera.
2. Isjecite slaninu na kockice i propržite oko pet minuta u tiganju sa malo ulja.
3. Operite i sitno isjeckajte špinat. Sitno isjeckajte luk. U činiji pomiješajte špinat, bijeli luk, proprženu slaninu i rikota sir. Posolite i pobiberite, promiješajte.
4. Isjecite lisnato tijesto na jednake kvadrate (10x10cm). Namažite krajeve kvadratića vodom pomoću četkice. U uglu svakog stavite po jednu kašiku mješavine sa špinatom i preklopite tijesto u oblik trougla. Pritisnite krajeve trouglića pomoću viljuške. Poređajte paketiće u pleh, na papiru za pečenje. Odozgo premažite maslinovim uljem i pospite susamom. Pecite paketiće u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 12 minuta.
5. Za salatu isjecite hljeb na kockice i propržite pet minuta u tiganju sa malo maslinovog ulja. Posolite. Operite zelenu salatu. Oljuštite i isjecite avokado na kockice.
6. U činiji pomiješajte sok od narandže, senf i maslinovo ulje, promiješajte. Dodajte avokado i krutone, iscjepkajte zelenu salatu. Irendajte mrkvu. Promiješajte i posolite.
7. Servirajte Popajeve paketiće sa salatom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.