Projice sa kobasicom

by | 20 Maja, 2013

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 2,5 dl mlijeka
  • 6 kašika brašna
  • 15 kašika palente
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 g švapskog sira
  • 1 dl mineralne vode
  • 150 g domaćih kobasica
  • 150 g čeri paradajza
  • so

Priprema:

1. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke, ulje, mlijeko i mineralnu vodu. Dodati prašak za pecivo, brašno, palentu, švapski sir i malo soli po ukusu, te umutiti mikserom.
3. U pripremljenu smjesu dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati.
4. Manje kalupe za projice nauljiti i posuti brašnom pa sipati u njih pripremljenu smjesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok projice ne porumene.
5. Na čačkalice nabosti po kolut kobasice i jedan šeri paradajz i probosti kroz svaki komad proje.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.