Punjena jaja s avokadom i bosiljkom

by | 27 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

8 kuhanih jaja
1 manji avokado
7-8 listova bosiljka
1 kašičica senfa
20 ml maslinovog ulja
¼ kašičice bijelog luka u prahu
so, biber
½ limuna (sok)
bosiljak za dekoraciju

Priprema:

1. Skuhana i ohlađena jaja oljuštiti, presjeći po dužoj strani na pola, pa izvaditi žumanca.
2. Avokado izvaditi iz opne i zajedno sa žumancima, listovima bosiljka, senfom i maslinovim uljem ispasirati štapnim mikserom toliko da se dobije što kremastija tekstura.
3. Na kraju, dodati začine i sok od limuna, pa još jednom sve samljeti.
4. Jaja puniti pripremljenom smjesom, dekorisati bosiljkom i servirati.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.