Rižoto s krem sirom

by | 23 Septembra, 2014

Clipboard0810

Sastojci:

  • 200 g integralnog pirinča
  • 200 g krem sira
  • 150 g šampinjona
  • 150 g šitake pečuraka
  • 4 dl supe od povrća
  • 1 dl bijelog vina
  • 50 g parmezana
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g putera
  • mješavina začina
  • so, biber

Pripema:
1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti.
2. Crni luk isjeći na kockice, šampinjone i šitake na listove.
3. Na polovini putera propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šitake, te i njih kratko propržiti. Dodati šampinjone i nastaviti s dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Na preostalom puteru propržiti pirinač kako bi postao staklast, a zatim sipati bijelo vino i nastaviti s dinstanjem, povremeno dolijevajući supu od povrća, dok pirinač potpuno ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja dodati dinstane pečurke, parmezan, krem sir i začine po ukusu, te polako promiješati i skloniti s ringle.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.