Salata sa piletinom

by | 23 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g pečenog bijelog mesa
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 100 g neslanog kikirikija
  • 250 g spiralne tjestenine
  • 1 crvena paprika
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 300 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • kari, mješavina začina

Priprema:

1. Pečenu piletinu i crvenu papriku isjeći na kockice.
2. Kikiriki krupno samljeti, a marinirane šampinjone isjeći na listove.
3. Tjesteninu i kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi, a potom procijediti od suvišne tečnosti.
4. U većoj posudi sjediniti piletinu, papriku, kikiriki, šampinjone, tjesteninu i kukuruz šećerac.
5. Posebno umutiti majonez i pavlaku pa preliti preko sjeckanih sastojaka. Dodati malo karija i mješavinu začina po ukusu te sve zajedno polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.