Celer salata s bademima

by | 9 Marta, 2013

Sastojci:

  • 200 g korena celera
  • 150 g mrkve
  • 1 veća kisela jabuka
  • 2 veća krompira
  • 3 jajeta
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 1 manji praziluk
  • 100 g badema
  • 2 pavlake
  • 1/2 limuna
  • 200 g majoneza
  • so, biber

1. Mrkvu, jabuku i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Krompir zajedno sa ljuskom obariti a potom ga oguliti i isjeći na kockice. Jaja također obariti i isjeckati na kockice.
3. Kisele krastavce i praziluk isjeći na kockice, a bademe krupno isjeckati.
4. Posebno umutiti majonez i pavlaku sa malo soka od limuna.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti sjeckane sastojke i preliti ih smjesom od majoneza. Dodati začine po ukusu i polako promiješati varjačom.
6. Gotovu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi prije služenja.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.